Har madpakken brug for et ekstra pift eller mangler du inspiration til eftermiddagsunderholdning med dit barn, kan I kaste jer ud i at lave sunde, hjemmelavede snacks. De lækre snacks er oplagte at bruge til den kommende uges madpakker, men kan også nydes over et hyggeligt brætspil eller til Ramasjang-hygge.
Vi har nedenfor opstillet vores yndlings snackopskrifter som både er sunde og nemme at lave.
Tag dit barn med i køkkenet og kast jer ud i at lave disse lækre müslibarer, som er fyldt med nødder, frø og kerner. De er enkle at lave og smager himmelsk. Gør appetitten lidt ekstra glad, og skær barerne ud i forskellige former og figurer.
Til ca. 20 stk. müslibarer skal du bruge:
Du kan variere opskriften med de nødder og frø du har liggende i skabene. Du kan også tilføje små stykker tørret frugt, eller hvis barerne skal være ekstra lækre, kan du tilføje lidt mørk chokolade, enten i selve baren eller som pynt oven på.
Hak hasselnødder og mandler groft. Lun mælken i en gryde – det må ikke koge. Hæld mælken i en skål og tilsæt resten af ingredienserne. Lad halvdelen af havregrynene blive tilbage. Rør det hele godt sammen og tilføj de sidste havregryn, til massen har den rette konsistens. Konsistensen skal være sej, men stadig klistret.
Kom bagepapir i et ovnfastfad og fordel massen med fingrene heri.
Bag müsli-massen i ovnen ved 150° i ca. 30 minutter, til den er let gylden. Lad den afkøle i ca. 20 minutter. Sammen med dit barn kan I skære müslibarerne ud i ønskede størrelser og former. I kan fx skære barerne ud som stjerner, måner og hjerter. Dette vil med garanti gøre det sjovere at spise for dit barn.
Barerne opbevares bedst i en lufttæt bøtte eller dåse, pakket ind enkeltvis i madpapir. De kan holde sig friske i op til et par uger.
Sprøde og gode knækbrød, med mange frø og kerner. Knækbrødene er garanteret en sikker vinder hos dit barn. De er nemme at lave og smager godt. Du kan både bruge knækbrødene til en lille hurtig snack, både med og uden pålæg, men de er særligt et hit i madpakken.
Til knækbrød skal du bruge:
Bland alle ingredienser sammen. Kom bagepapir på en bageplade og fordel massen. Skær dem ud i firkantede stykker med en kniv eller en pizzaskærer.
Bages ved 180° i 15 minutter.
Hjemmelavede rugbrødsboller er et skønt alternativ til det måske lidt kedelige rugbrød. Rugbrødsbollerne er både sunde og nemme at lave – og de smager fantastisk.
Til rugbrødsbollerne skal du bruge:
Til topping:
Rør gær og vand sammen i en røremaskine og tilsæt salt, honning, rugmel og hørfrø. Du kan også ælte dejen grundigt sammen med hænderne.
Tilsæt hvedemel, lidt ad gangen. Pas på med ikke at tilsætte for meget mel ad gangen, da dejen ikke må blive for tør. Lad dejen hæve i ca. 1 time.
Form dejen til små runde rugbrødsboller, og vend overfladen i en bladning af frø og kerner. Lad bollerne efterhæve på bagepladen i ca. 30 minutter.
Bag bollerne ved 225° varmluft i 15-18 minutter.
Servér rugbrødsbollerne med dit barns yndlingspålæg.