En af dine største bekymringer som forælder er, om der skulle ske dit barn noget. Særligt mens de er små, hvor børnene ikke er i stand til selv at passe på.
Vidste du, at for små børn sker langt de fleste ulykker i hjemmet, i haven eller på legepladsen? Derfor er det vigtigt at du, som forælder, skaber et børnesikkert hjem og omgivelser, så dit barn sikkert kan gå på opdagelse og udforske verden.
Børn udvikler sig lynhurtigt. Det ene øjeblik ligger de stille og roligt og træner nakken, og det næste øjeblik begynder de at kravle, gå og løbe. Det er derfor en god idé, at du er på forkant med et børnesikret hjem, så du trygt og roligt kan lade dit barn udfordre sig selv og sine færdigheder.
GÅ TIL: "Børnesikring".
Du finder fifs til alle de nedenstående kategorier, så du kan bare gå i krig!
Ifølge Sundhedsstyrelsen er de hyppigste ulykker blandt børn:
Som forælder kan du gøre rigtig meget for at forebygge ulykker. En god metode er at bevæge sig rundt i hjemmet på knæ eller alle 4. Det lyder måske lidt fjollet, men det er den bedste metode til at se hjemmet, fra børnenes perspektiv og på den måde spotte de steder eller genstande i børnehøjde, hvor der er brug for børnesikring. Husk at gennemgå boligen med jævne mellemrum, da barnets ”point of view” og potentielle ulykker ændres efterhånden som barnet vokser.
HUSK: Gennemgå boligen med jævne mellemrum, da barnets "point of view" og potentielle ulykker ændres, efterhånden som barnet vokser.
Nedenfor har vi listet en række tips til hvordan du kan børnesikre dit hjem både ud og inde.
Køkkenet er ét af de rum i boligen, hvor der findes flest potentielle farer for dit barn. Her er der spidse og skarpe genstande, varme overflader og tunge ting.
Find produkter til sikring af stikkontakter, skabe og låger her.
Ligesom du skal børnesikre huset indendørs, bør du også gøre det ude i haven.
Vi håber, du kan bruge vores råd til børnesikring af hjemmet. Det kan virke lidt uoverskueligt at gå i gang, men tag ét rum ad gangen og luk eventuelt døren til de rum, I ikke er nået til endnu.
Find mange flere informationer om børnesikring i Sundhedsstyrelsens “Små børns sikkerhed” – tryk på linket for at vide mere.