• Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️
  • Gratis fragt ved køb over 499,- 💙
  • Lyn hurtig 1-2 dages levering 🚚
  • +30.700 Bedømmelser på Trustpilot | 4,6/5 Rating ⭐️

Guide: Regntøj og termotøj til børn

I valget af efterårets overtøj til børnene, kan vi ikke komme udenom regntøj, termotøj eller måske regntøj med fleecefor?


Det kan være en jungle at finde rundt i, så forhåbentlig kan denne guide hjælpe dig til det rigtige køb.



Regntøj til børn – hvad skal du vælge?


Basisregntøj (og gummistøvler ;)) er et must-have i overtøjsgarderoben. Når vi kigger på regntøj, er det ikke kun farver og print der spiller en rolle. Men også ord som vandsøjletryk, svejsede eller tapede sømme og åndbarhed.


Lad os tage dem hver for sig:

Vandsøjletryk


Vandsøjletryk er et udtryk for hvor vandtæt, regntøjet er. Vi måler det i mm og jo større tal, jo mere vandtæt er regntøjet.


Mange tror, at regntøjet helst skal have et vandsøjletryk på over 10.000 mm, men i dansk vejr kan det halve være nok.


Gå derfor efter regntøj der har et vandsøjletryk på 5.000 mm eller derover. Alt under betegnes som vandafvisende.

Sømmende


Når vi kigger på, hvor vandtæt regntøj er, har sømmende også en betydning. Vi anbefaler svejsede sømme, så du kan være sikker på, at der ikke kommer vand ind igennem sømmende ved f.eks. ærmerne



Åndbarhed


Som udgangspunkt er regntøj ikke åndbart. Det er det ikke, da det meste regntøj har en PU (polyurethan) gummioverflade. Du kan derfor få følelsen af, at dit barn er fugtig under regntøjet, og måske tænke det ikke er vandtæt. Men på en varm dag, hvor barnet leger ude i småregn, kan barnet svede under regntøjet og ikke komme af med fugten. Regntøj er derfor ikke til hverdag, men til at holde dit barn tørt på regnvejrsdage.



Med eller uden fleece?



Basisregntøj uden fleece-foer er for de fleste det rigtige valg. Du kan dog om efteråret med fordel, vælge et sæt regntøj med fleecefoer.


Det danske efterår og vinteren med, kan være både iskold og frysende, men også lun og våd. Her kan dit barn med fordel bruge regntøj med fleecefoer, da regntøjet er ligeså vandtæt som almindeligt regntøj, men foeret holder dit barn varm i de koldere måneder.

Med eller uden seler?


Når du køber regntøj til baby og tumling (vuggestuealderen), vil regnbukser med seler være det naturlige valg, da de sidder bedre fast og samtidig sikrer, at der ikke kommer vand ind på midten.


Når barnet bliver større og begynder selv at gå på toilettet, skal du til at kigge på sæt med elastisktalje. Det vil gøre det nemmere for dit barn, at blive selvhjulpen i toilet-situationen.


De fleste regnsæt kommer med seler i de små størrelser og uden i de større. Så mange gange giver det sig selv, hvilken model du skal vælge. Størrelsesskiftet er tilpasset det gennemsnitlige barns udvikling

Hver sin smag


Sidst men ikke mindst, er det vigtigt at vælge regntøj der falder i dig barns smag. Regntøj kommer i et væld af farver med og uden print, så der er helt sikkert et sæt der passer lige til dit barn.

Termotøj er danskernes favorit

I Danmark bruges termotøj hele året rundt, da det både er praktisk, men de fleste sæt er også meget moderigtige.


Med et sæt termotøj kan dit barn lege ude i frisk luft uden at fryse. Det er nemlig både isolerende og varmende. Og så er termotøj også vindtæt og åndbart, så især i efterårs- og forårsmånederne er termotøj det rigtige valg af overtøj til det legende barn.


Termotøj er ikke vandtæt, med mindre du bruger termotøj med PU-overflade. Men med termøtøj inderst og regntøjet udover, vil dit barn være godt beskyttet for vind og vejr både forår og efterår.


Det meste termotøj i dag følger moden. Derfor kan du med fordel vælge et sæt, hvor jakken kan bruges som overgangsjakke på byture og lignende, så du ikke behøver investere i en "finere" jakke også.

Termotøj – 2-delt eller dragt?


Både regntøj og termotøj kommer som dragt eller 2-delt sæt.



Termotøj til baby


Til de mindste, det vil sige baby og små børn, der stadig kravler lidt rundt, anbefaler vi heldragter, så de ikke skiller på midten når der kravles på jorden



Termotøj til børn


Når børnene kommer op og gå, kan du med fordel vælge 2-delt. Med et 2-delt termosæt kan det også mikses med regntøjet ved fx at have termojakken på sammen med regnbukserne, hvis der er vådt på græsset. Det er især aktuelt i månederne, hvor er der dug på græsset om morgenen/formiddagen.

Regntøj og termotøj – vælg den rigtige størrelse


Valget af størrelse og model kommer helt an på dit barn. Men det er vigtigt at vælge overtøj der passer. Altså passer når det skal bruges.


Mange forældre vælger overtøj en størrelse større end barnet, så de kan ”vokse i det”, men overtøjets egenskaber mistes ved at vælge det for stort.


Termotøj (og flyverdragter når den skal i brug) mister deres isolerende og varmende effekt, hvis det er for stort til barnet. Vælges regntøjet for stort, kan det ikke slutte til rundt om ankler og håndled, og vand kommer nemt ind mens der leges.


Samtidig har barnet sværere ved at bevæge sig rundt i tøj eller en dragt, der er for stort, tungt og kluntet.

Vi håber, du er blevet klogere på valg af regntøj og termotøj. Og husk også gummistøvlerne! ;)


Skrevet i samarbejde med Brands4Kids.